Expertmeeting ‘Ethiek in de Zorg’

Zoals eerder gecommuniceerd, wordt er op donderdag 9 november a.s. weer een Expertmeeting georganiseerd door Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland. Het thema van deze Expertmeeting is ‘Ethiek in de Zorg’, waar we met name zullen stilstaan bij de rol van de verplegingswetenschapper. We hebben voor deze expertmeeting een spreker gevonden met veel ervaring en inzicht rondom dit thema, namelijkHans van Dartel.

Dr. Hans van Dartel (1951) is ethicus en (niet praktiserend) verpleegkundige. Tot 1 september 2014 werkte hij als universitair docent Medische Ethiek bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij is als gastmedewerker nog verbonden aan het LUMC en het Radboud UMC (postacademische opleiding Ethiek in de zorg). Daarnaast is hij verbonden aan diverse commissies ethiek.

De expertmeeting start donderdag 9 november om 18.00 uur in het UMC te Utrecht. We beginnen dan met een broodje. Vanaf 19.00 uur start de lezing van Hans van Dartel. I.v.m. de catering, vragen we je om je op te geven vóór 1 november via ons mailadres.

Deelname voor leden is gratis, voor niet-leden wordt een bijdrage van €7,50 gevraagd (je kunt tijdens deze avond voor dit bedrag ook direct lid worden van de Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland).

Aangezien we tijdens deze expertmeeting de theorie en praktijk rondom ethische dilemma’s met elkaar willen verbinden, zijn we op zoek naar pakkende casuïstiek die we tijdens deze meeting kunnen bespreken. Wellicht kom je in je werk als verplegingswetenschapper (bijv. als: verpleegkundige, onderzoeker, onderwijzer, beleidsmedewerker) tal van ethische dilemma’s tegen. Heb je een interessante casus rondom dit thema die je met onze expert en met collega verplegingswetenschappers wilt bespreken, stuur dan voor 1 november een korte omschrijving naar Desiree Bierlaagh of Inge Opbroek.

Hopelijk zien we je donderdag 9 november!

november

9

  • Donderdag 9 november, UMC Utrecht
  • 18.00 uur inloop + broodje
  • 19.00 uur start

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *