Uitnodiging: bijeenkomst Verpleegkundig leiderschap – Shaun Cardiff

V&VN Wetenschap in Praktijk en Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland organiseren op woensdagavond 17 mei 2017 de bijeenkomst over: Verpleegkundig leiderschap: prestatie- of relatiegericht?

Shaun Cardiff ontwikkelde een raamwerk waarmee verpleegkundigen kunnen reflecteren op hun eigen vakinhoudelijk leiderschapsrelaties. Hierbij gaat het om hiërarchisch (toekomstig) leiderschap maar ook om het niet-hierarchisch leiderschap van verpleegkundigen als een vakinhoudelijk teamlid. De focus ligt op empowerment van verpleegkundigen in plaats van controle en beheersing.

Nu de wereld van managers krimpt met het vervangen van een middenkader door zelfsturende/organiserende teams, wordt het begrip leiderschap steeds vaker gebruikt in relatie tot verpleegkunde en verpleegkundigen: “Verpleegkundigen moeten meer leiderschap tonen.” Het rolt gemakkelijk uit de mond van velen, evenals de bijvoeglijke naamwoorden die eraan gekoppeld worden, zoals coachend, inspirerend, mindfull leiderschap. Maar, wat is leiderschap, en wat is bekend over leiderschap binnen de verpleegkunde?

mei

17

  • 17 mei 2017
  • 18.00-20.30

Locatie: AVANS+, Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda
Lokaal: Melden bij receptie
Accreditatie: Er is accreditatie aangevraagd voor 2 punten bij de registers V&V en VS.
Aanmelden: KLIK HIER Deadline: 14 mei 2017. DE BIJEENKOMST IS VOL; AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK

Prijs: 

  • Gratis voor leden V&VN Wetenschap in Praktijk en Alumnivereniging
  • € 7,50 voor overige V&VN leden;
  • € 5,,-- full time studenten
  • €10,-- voorniet-leden Contant te betalen op de avond zelf.

Agenda

18.00 uur Ontvangst met broodje

18.15 uur Korte inventarisatie over wensen en thema’s voor bijeenkomsten in de toekomst
18.30 uur Start Workshop Leiderschap

20.00 uur Afsluiting

Nadere informatie

Na een korte introductie over (verpleegkundig) leiderschap, gaan we onderling in gesprek over wat we gehoord hebben, denken en weten en waar we nog vragen over hebben. Hierop volgt een presentatie van Shaun over vakinhoudelijk leiderschap, waarop we weer met onszelf, elkaar en Shaun in gesprek gaan. Om de avond af te ronden vertelt Shaun kort over zijn onderzoek naar persoonsgericht leiderschap. Dit levert weer gespreksstof. Hopelijk lopen we dan allemaal naar huis met meer kennis, ideeën en vragen waarmee we zelf aan de slag kunnen in onze eigen beroepspraktijk.

Shaun Cardiff werkt als docent bij Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid en is programmaleider bij het lectoraat persoonsgerichte praktijkvoering in zorg en welzijn. Hij promoveerde in 2014 aan de University of Ulster, Belfast, UK op zijn proefschrift: Persoonsgericht Leiderschap: Een participatief actieonderzoek over het exploreren en ontwikkelen van een nieuwe stijl van (vakinhoudelijk) verpleegkundig leiderschap.

Shaun Cardiff - Person-Centred Leadership: A critical participatory action research study exploring and developing a new style of (clinical) nurse leadership. Thesis 2014.

LinkedIN:

https://www.linkedin.com/in/shaun-cardiff-15891aa0/

Lectoraat Persoonsgerichte Praktijkvoering :

https://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Hogeschool-Mens-en-Gezondheid/Lectoraat- Persoonsgerichte-Praktijkvoering.html

Parkeren

Parkeren op het terrein van Avans+ is vaak rond 18 uur niet mogelijk. U kunt tegen betaling parkeren bij het naast gelegen Amrath Hotel. Gratis parkeren kan wel als u de weg tegenover het Amrath Hotel inslaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *