Kenniskring dubbelfunctie verplegingswetenschapper

 

Doel

Binnen onze alumnivereniging zijn wij van start gegaan met het opzetten van kenniskringen met als doel het netwerk tussen verplegingswetenschappers te verstevigen door kennis te delen en te ontwikkelen. 

Opzet kenniskring dubbelfunctie verplegingswetenschapper verpleegkundige

In januari dit jaar is de eerste kenniskring “dubbelfunctie verplegingswetenschapper verpleegkundige” gestart. Deze kenniskring bestaat uit 5 enthousiaste alumni VW die in verschillende velden van de gezondheidszorg werken. Wij zien veel voordelen in het behouden van de academisch verpleegkundige voor de werkvloer. Dialyse verpleegkundige/ onderzoeker Ronald Visser vertelt “Het helpt bij het toepasbaar maken van verplegingswetenschappelijke kennis op de werkvloer en het biedt de mogelijkheid eigen verpleegkundig onderzoek te doen. Het kan leiden tot een autonomere manier van werken voor verpleegkundigen waarin verpleegkundigen zelf richting kunnen geven aan de manier waarop ze willen verplegen. Klinische vragen kunnen via kwalitatief of kwantitatief onderzoek worden beantwoord.”  Echter, kant en klare functies binnen zorgorganisaties die patiëntenzorg op academisch niveau combineren met onderzoek en onderwijs zijn zeldzaam. Menig verplegingswetenschapper gaat binnen zijn/haar organisatie in onderhandeling om zo’n functie te creëren die meerwaarde biedt voor de patiënt/zorgvrager, organisatie en het verpleegkundig team. 

Deel ook jouw succesverhaal

Wij willen andere verplegingswetenschappers inspireren bij het creëren van hun eigen academische verpleegkundige functie. Dit doen wij door het delen van succesverhalen waarin je meegenomen wordt hoe het andere academisch verpleegkundigen gelukt is een passende functie te creëren. Tegelijkertijd maken wij inzichtelijk voor werkgevers wat de voordelen zijn van verplegingswetenschappers op de afdeling, in de hoop dat deze functies gangbaarder worden. Deze succesverhalen kun je hier lezen. Is het jou ook gelukt om je eigen functie te creëren waarbij je meerdere rollen combineert? Laat ons jouw verhaal weten en stuur een mail naar emerentia@alumnivw.nl !