Nieuwsbrief november 2018

De herfst heeft zijn intrede inmiddels gedaan, de donkere dagen zijn begonnen. En zo lijkt het ook voor de zorg. Vrijwel dagelijks is de zorg op dit moment in het nieuws. De faillissementen van het MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen, de gevolgen van tekort aan verpleegkundigen met alle gevolgen van dien. We wensen alle betrokkenen sterkte!

Dat de zorg onder druk staat is evident. Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen. Er is een Wetenschappelijk College Verpleegkundige V&VN waarin de 13 hoogleraren verpleegkunde samen de wetenschappelijke agenda op het gebied van verpleegkunde gaan vormgeven. Ook zijn er 60 nieuwe afgestudeerde Verplegingswetenschappers. Tevens zijn alumni gepromoveerd en leveren daarmee een belangrijke bijdrage  aan de zorg. Er is door ZonMW opnieuw subsidie  toegekend voor een vervolg van het Leadership Mentoring in Nursing Research. Maar ook de netwerkavond  over EBP en functiedifferentiatie was een succes met een hoge opkomst!
Het bestuur van de alumnivereniging ging op 2 november met elkaar de hei op. Onderwerpen die op de agenda stonden waren onder andere; de samenwerking met kennisgroepen, studieverenigingen ed. maar ook de Karakteristiek, de communicatie en de plannen voor 2019. Heb jij zelf ideeën, suggesties of wil je op een andere wijze bijdragen, dan horen we dit graag!
De herfst, het wordt ook wel het interessantste, afwisselende  en kleurrijkste jaargetijde genoemd en staat ook bekend om zijn oogsttijd. Laten we als verplegingswetenschappers verbinding met elkaar zoeken om ook in het dynamische zorglandschap bij te dragen aan de professionalisering en wetenschappelijke onderbouwing van het kleurrijke verpleegkundige beroep en daarmee een toegevoegde waarde zijn voor de verpleegkundige praktijk!

Je vindt de nieuwsbrief hier. Eerdere edities kan je hier teruglezen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *